Известие

Collapse
No announcement yet.

33 16 v diesel

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Най-странното е,че се вижда,че е 3 цилиндъра а на сайта на VM Motori е даден като 4 цилиндров Иначе двигателя е голяма лудница 1.8 90 коня колкото и TDI на фауветата,но с по малък обем.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Мотора е корабен ВМ правят корабни мотори за яхти и т.н. Моята кола е с 2.5 5 цилиндъра и всичко по тоя мотор е огромно. Между другото това е много кофти мотор за работа
      1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
      1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
      2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

разход

Разхода на газ е 8.3л. при скорост 150 км/ч.

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
          Интересно ми е ТИ с каква си
          Дан си с червеното комби
          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Не съм с комби.

Comment

33 1.7 16V

33
              Attached Files

Comment

Добре дошъл в скромното ни общество!
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от svilenalpanev Покажи съобщение
                  33
                  Колега ако не се лъжа преди около месец те видях , в Троян, ако не си бил ти значи колата ти има двойник, точно с такива джанти.
                  ПП: Колата ти изглежда супер
                  92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
                  95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
                  90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
                  00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

33
                    Колега,засичал съм те няколко пъти из Пловдив. Помна че преди я продаваше за около 4000 ако не се лъжа. Направи ми впечатление,че е снижена. Ако не е тайна с какво окачване си?

П.П Забелязах, че бая е пържиш
                    Познаваш ли Николай (Грозния)
                    Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
                    Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

Здравейте колеги.
                      Смених си скоростната кутия с дизелова. Резултата е невероятен. На втора 120, на трета 160. Това не е всичко. Динамиката на автомобила си остана непроменена. В смисъл на една отсечка от 0 км.ч. развива еднаква скорост с двете скоростни кутии. Разликата е че сега я вдигам на трета, а с оригиналната кутия на четвърта.
                      Тези стойности се постигат и с оригиналната скоростна кутия като се измерват до прекъсвач 7200rpm ( лично проверено от мен преди да сложа чипа).Разрови се някаде имаше предавателните числа на скоростните кутии на 33-ките, там ще се види всичко с факти.
                      Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
                      Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

Първоначално публикувано от DJ_STIVAN Покажи съобщение
                        Тези стойности се постигат и с оригиналната скоростна кутия като се измерват до прекъсвач 7200rpm ( лично проверено от мен преди да сложа чипа).Разрови се някаде имаше предавателните числа на скоростните кутии на 33-ките, там ще се види всичко с факти.
                        Някъде ги изгубих и немога да ги намеря отново.

Comment

33,1.8 TD,SW'90г.

От 93-та до 99-та карах такъв дизел.Докато навъртя 150хил. беше пушка!Прост мотор,много шумен/няма ангренаж/, и се скапва след този пробег.А колкото до ск.кутия, от този мотор няма как да стане за бензиновия защото оста на първичния вал,който нанизва съединителя и се куплира в маховика на кол. вал е със шлици с по-едри зъби,по-малко на брой, а ми се струва и диаметъра е различен! Имам съмнения, че кутията е от друг мотор!Точно поради този факт навремето смених диз.мотор с 1.7IE, но заедно със бензиновата ск.кутия!Тогава смених и полуоски и макверсона!
                          Last edited by JORDI; d.m.y г., 09:39.
                          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

http://ourworld.compuserve.com/homep...te/gearbox.htm
                            33Imola/1351cc/1994 & 33Boxer16v/1712cc/1990 & 164SuperV6/2959cc/1997

Comment

Първоначално публикувано от rasho 33 imola Покажи съобщение
                              Пояснявам...
                              Alfa 33 series 2 1.8 TD Hatchback / Sportwagon 11/35 1:3.750 1:2.050 1:1.387 1:1.027 1:0.825 1:3.091
                              Alfa 33 series 3 1.8 TD Hatchback / Sportwagon 11/35 1:3.545 1:1.864 1:1.323 1:1.027 1:0.787 1:3.091

Това са двата вида дизелови скорости. Както се вижда зависи от кое купе са взети. Най-дълга е 5-та скорост на тази от дизела 3-та серия...това в сравнение с всички останали кутии!
                              Аз обаче мисля, че боксера като мине на тая дълга 5-та ще му паднат оборотите чувствително и максималната скорост ще си е същата като със старата 5-та ако не и по-ниска!
                              1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
                              и делта

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                                Дан си с червеното комби
                                Ако става въпрос за едно червено комби 16V с РВ номер и клубна лепенка ... търновско е
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                                Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                                Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Working...
                                X